Join the family ATR

«Росії немає виправдання: вона понесе повну відповідальність за всі вбивства, скоєні в Україні» — Верещук

14 March 2022, 21:20
751

Під час брифінгу для українських та закордонних ЗМІ віцепрем'єр-міністерка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила, що наразі майже 150 тисяч людей змогли скористатися гуманітарними коридорами і вже перебувають у безпечних місцях, вирвавшись із влаштованого путіним пекла.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства реінтеграції ТОТ.

Разом з тим, Верещук визнала, що загалом процес іде дуже складно, адже агресор не виконує взяті зобов'язання, не дотримується режиму припинення вогню. Відтак, люди почасти залишаються у небезпеці, навіть перебуваючи у гуманітарних коридорах, які мали б їм гарантувати повний захист.

«Наразі не всі гуманітарні коридори запрацювали. Так, на Київщині їм завадили обстріли окупант не дотримується режиму припинення вогню», розповіла очільниця Мінреінтеграції.

Ще одне болюче питання, яке медіа піднімали на брифінгу, це доля тисяч іноземців, що не можуть через війну покинути Україну. Ірина Верещук вказала на безвідповідальну поведінку Росії, яка багатьох з них зробила заручниками. 

«Для Росії немає жодного виправдання. Вона має розуміти, що понесе повну відповідальність за всі вбивства, скоєні в Україні. В окупованому Маріуполі сотні і сотні мусульман, які хочуть покинути місто, але не можуть це зробити. Там немає води, тепла, електрики. І я закликаю арабський світ захистити своїх одновірців, які страждають від зброї російських окупантів!» — звернулася до міжнародної авдиторії Верещук.

Водночас віцепрем’єрка адресувала запитання також й до керівництва Ізраїлю — світові була б важлива офіційна реакція цієї країни на нещодавній злочин з боку Росії: російські авіаудари по Бабиному Яру в Києві, де знайшли вічний спокій сотні тисяч жертв Голокосту.