Join the family ATR

Світ потребує нових форматів взаємодії — Зеленський у Лондоні: ZAMAN

15 March 2022, 15:33
1086

Необхідно створити гуманітарну повітряну зону над Україною, щоб російські війська не могли бомбити мирні українські міста та вбивати людей.

Водночас світ потребує нових форматів взаємодії, щоб разом зупинити агресора.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час виступу на саміті Joint Expeditionary Force у Лондоні. 

Він поділився своїм баченням, як можна зупинити війну рф проти України та створити нові гаранти безпеки та людяності.

«Україна не є членом НАТО, ми це розуміємо, нам туди не увійти, і це треба визнавати і нам, і нашим партнерам, які нам допомагають. Потрібні нові формати взаємодії, нова рішучість. Якщо ми не можемо увійти у «відчинені двері» НАТО, то ми повинні співпрацювати з такими спільнотами, з якими ми можемо, які нам допомагатимуть», — сказав Президент.

При цьому, за словами Зеленського, незважаючи на санкції, країна-агресор продовжує відкрито погрожувати Україні та всьому світові про подальше розгортання війни. Адже світ мовчить через захоплення російськими військами двох атомних станцій. На ринку Росії досі працюють низка міжнародних компаній, а деякі просто вичікують і не звільняють співробітників.

Російську військову машину ще можна зупинити, аби вона не дійшла до Європи, додав Володимир Зеленський. Для цього окрім нових санкцій проти росії Україні необхідна зброя, літаки та ще більше військової техніки, яку надають країни-партнери.