Join the family ATR

Україна отримає від США зброї на 800 мільйонів доларів — Байден підписав документи: ZAMAN

17 March 2022, 19:27
1300

На карту поставлені цінності свободи та права нації визначати своє майбутнє. З такими словами Президент Сполучених Штатів Джо Байден підписав документи, за якими Україна отримає зброї ще на 800 мільйонів доларів.

Пакет допомоги від США включає 800 засобів ППО більшого радіусу дії, 9 тисяч протитанкових комплексів, зокрема й «Джевелін», а також 7 тисяч одиниць стрілецької зброї, 20 мільйонів боєприпасів та 25 тисяч комплектів бронежилетів та шоломів.

Джо Байден додав, що військова допомога Україні триватиме. 

«Путін завдає Україні страшних, жахливих руйнувань — бомбардує багатоквартирні будинки, пологові відділення, лікарні. Я маю на увазі, це — це, боже, жахливо. Я говорив про це з нашим командуючим, ось позаду мене стоїть генерал Міллі. Я вважаю дії Путіна просто огидними. Ми бачили повідомлення про те, що російські війська тримають у заручниках сотні лікарів і пацієнтів у найбільшій лікарні Маріуполя. Це — звірства. Це викликало обурення всього світу. І світ єдиний у підтримці України та рішучості змусити Путіна заплатити дуже високу ціну», — заявив Байден.