Join the family ATR

Більше ніколи не кажіть, що українська армія не відповідає стандартам Альянсу — Зеленський на саміті НАТО: ZAMAN

24 March 2022, 15:28
951

Президент України Володимир Зеленський виступив на екстреному саміті НАТО.

Президент України під час виступу в Альянсі заявив, що Збройні сили України показали, на що здатні наші стандарти, і як багато Україна може дати загальній безпеці в Європі та світі.

«Після такого місяця війни. Це прохання заради наших військових. Після такої війни проти росії... Більше, прошу, ніколи, ніколи не говоріть нам, що наша армія не відповідає стандартам НАТО. Ми показали, на що здатні наші стандарти. І як багато ми можемо дати загальній безпеці в Європі і світі. Як багато ми можемо зробити для захисту від агресії проти всього, що ми цінуємо. Що ви цінуєте. Але НАТО ще належить показати, що Альянс може зробити. Для порятунку людей. Показати, що це дійсно найпотужніше оборонне об’єднання в світі», — заявив президент.

Водночас, Зеленський нагадав лідерам Альянсу, що росія є дуже мілітаризованою державою, і за запасами техніки багаторазово перевищує Україну за міццю. Президент підкреслив, що просить НАТО надати Україні один відсоток озброєння Альянсу.

«Ви можете надати нам один відсоток від усіх ваших літаків. Один відсоток від усіх ваших танків. Один відсоток! Ми не можемо це просто купити. Таке постачання прямо залежить тільки від рішення НАТО, від політичних, до речі, рішень. Системи залпового вогню РСЗО. Протикорабельна зброя. Засоби протиповітряної оборони. Хіба можна вистояти у такій війні без цього? Тож, коли це все нарешті буде, це дасть нам так само, як і вам, сто відсотків безпеки. А нам потрібен один», — додав Зеленський.