Join the family ATR

«Стінгери» та «Панцерфаусти» не є зброєю перемоги — Зеленський звернувся до Нідерландів: ZAMAN

31 March 2022, 16:32
956

Тиранія повинна програти, однак для цього свобода має отримати зброю для перемоги.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський у зверненні до парламенту та народу Нідерландів.

Зеленський розповів про жахіття, які роблять на нашій землі російські окупанти: бомблять українські міста, спалюють села, ґвалтують жінок, грабують людей та вбивають для розваги. І вже 36 днів наш народ один протистоїть армії, яку називали однією із найсильніших у світі.

Президент додав, що Україна — це тільки початок. Якщо не зупинити Росію, Європа буде наступною.

«Друга світова війна почалася з руйнації окремих держав. А вже потім це призвело до трагедії Роттердаму, до страшних бомбардувань Лондона і до бійні, яка охопила всю Європу. Якщо зараз мир на континенті не вдалося зберегти, якщо велика війна знову повернулася з жорстокістю не меншою, ніж 80 років тому, то ні у кого не може бути підстав вважати, ніби ті чи інші державні кордони можуть стримати агресію», — наголосив Зеленський.

Він також закликав Нідерланди посилювати санкції проти РФ і разом з іншими країнами ЄС зробити все, щоб у Росії не було можливості продовжувати війну.

«Закрийте ваші порти, припиніть будь-яку торгівлю, готуйтесь якнайшвидше відмовитись від російських енергоресурсів, щоб мільярди євро від них не йшли на виробництво зброї і на оплату масових вбивств в Україні», — додав він.

Зеленський впевнений, що для програшу росії, Україна має отримати всю необхідну зброю. За словами голови держави, «Стінгери» та «Панцерфаусти» дозволяють триматись, проте це не зброя перемоги.

«Нам конче потрібна зброя, якою можна зробити безпечним наше небо, деблокувати наші міста, де Росія влаштовує штучний голод. Нам потрібна зброя, яка дозволить вигнати окупантів — літаки, танки, протиповітряна оборона тощо. Ви маєте цей перелік, і, я сподіваюсь, знайдете можливість допомогти нам із цим», — підсумував президент.

Окрім того, Зеленський попросив Нідерланди допомогти з відбудовою України після перемоги.