Join the family ATR

Різанина у Бучі — рашистами жорстоко вбито понад 400 мешканців: ZAMAN

4 April 2022, 11:13
772

Щонайменше 400 мирних мешканців Бучі зі звірствами вбито московитами. Правоохоронці оглядають підвали та будинки й знаходять нові й нові тіла закатованих та невинно убитих.

За словами радника міністра внутрішніх справ Вадима Денисенка, людей у містечку ховали просто на подвір’ях та на дитячих майданчиках. Тому кількість цивільних жертв окупантів у Бучі уточнюють.

Близько 300 людей були знайдені розстріляними у братській могилі. Тілами інших усіяні вулиці містечка.

Окрім того, оглядаючи звільнену Бучу, українські військові натрапили на підвал, де окупанти облаштували кабінет для допитів та катівню. Людям зв’язували руки, ставили на коліна, а тоді стріляли в голову.

Міністр закордонних справ України Дмитро  Кулеба наголошує, що злочини російських окупантів були навмисними, та вимагає від світу руйнівних санкцій за Бучанську різанину — саме так у світі прозвали звірства російських окупантів.

«Я особисто намагаюся підготувати себе до фотографій і відео, які з'являться з Маріуполя, коли ми його звільнимо. Ймовірно, вони будуть ще більш жахливими. Те, що ми бачили в Бучі, робить один факт чітким: росія гірша, ніж ІДІЛ, в її звірствах, злочинах, масштабах цих злочинів і брутальності російської армії в Україні», — сказав міністр.