Join the family ATR

Геноцид українського народу — реакція світу на звірства окупантів у Бучі: ZAMAN

4 April 2022, 15:05
812

Однією з перших країн на російські злочини у Бучі відреагувала Польща.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький порівняв звірства окупантів з найтемнішими часами сталінського та нацистського тоталітаризму.

Він прямо назвав різанину геноцидом, за яким має слідувати міжнародний трибунал, покарання злочинців та підтримка України.

«Україна потребує більше зброї, щоб захищати дітей та жінок з Бучі, Маріуполя та сотень інших місць. Це наш політичний та моральний обов'язок. Досить фальшивих жестів і тактики уникання. Досить! Пані Президент Європейської Комісії! Пане Президент Ради Європи! Прошу швидкого скликання Європейської Ради щодо російських злочинів та ЕФЕКТИВНИХ САНКЦІЙ», — наголосив Моравецький.

Водночас, державний секретар США Ентоні Блінкен назвав звірства московитів жорстокістю, якої Європа не бачила десятиліттями. Невдовзі Сполучені Штати запровадять нові санкції проти москви.

Окрім того, колишня прокурорка міжнародних трибуналів по Югославії та Руанді Карла дель Понте закликала Міжнародний кримінальний суд видати ордер на арешт президента рф владіміра путіна.