Join the family ATR

Гуманітарна допомога селищам на Київщині — ексклюзивний сюжет телеканалу ATR: ZAMAN

7 April 2022, 15:34
723

Тернопільська громада та десантно-козацький рій зібрали для селян та мешканців Київщині продукти, аби допомогти пережити важкі часи після окупації.

Меджліс кримськотатарського народу привіз цю допомогу людям.

Наступний пункт призначення — Бородянка. На кадрах видно «дорогу смерті». Вона йде через розбитий Макарів та інші зруйновані села. 

За вікном авто — знищена ворожа техніка, зруйновані будівлі та мости, розчавлені танками та розстріляні машини людей.

Центральної вулиці в Андріївці майже не залишилося. Ворог не щадив нікого, залишаючи за собою трупи та спустошення.

Бородянка зустрічає страшною картиною. Закопчені, з чорними провалами вікна багатоповерхівок, ніби величезний мур нависають над селищем. У ці будівлі влучили ворожі ракети, розрізавши їх навпіл. З 1 березня селище бомбили російськи літаки. Рятувальники ще не встигли розібрати завали. І під горами бетонних плит досі залишаються тіла людей.

Місцеві волонтери зустріли машину з допомогою, яку збирали тернополяни та активісти з десантно-козацького рою у місцевій церкві. Саме тут містяни можуть отримати найнеобхідніше. Разом с продуктами передали й дитячий малюнок. Це — привіт з любов'ю від малечі.

За словами представників місцевої влади, головним завданням нині є відновлення електропостачання та знешкодження боєприпасів, що не розірвалися. А потім потрібно приступати до розчищення завалів. За даними виконувача обов'язків мера Бородянки, близько 200 людей у місті зникли безвісти. Їхні тіла можуть знаходитися якраз під уламками будівель.