Join the family ATR

Крим буде звільнено, санкції зроблять свою справу — Мустафа Джемілєв: ZAMAN

11 April 2022, 16:13
1031

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв впевнений, що введені через розв'язану повномасштабну війну проти України санкції проти Росії зроблять свою справу.

За словами Мустафи Джемілєва, внаслідок санкцій або впаде путінський режим, або ж росія розвалиться на дрібні суб'єкти.

Про це він заявив, коли відвідав Бучу, яка поки що вважається найбільшим місцем російських злочинів.

Мустафа Джемілєв термінів не називає, але запевняє, що у росії вибору не має. За його словами, на переговорах російська сторона своїх вимог істотно не змінила — визнання окупованого Криму російським і визнання незалежності так званих «ЛДНР» залишаються на порядку денному.

Однак, лідер кримських татар впевнений, що все буде навпаки.

«Безглузді умови Росії не будуть прийняті. У підсумку буде все навпаки тим безглуздим вимогам — буде відновлена територіальна цілісність України та півострів Крим буде звільнений від окупантів. Доки територіальна цілісність нашої держави не буде відновлена, санкції та тиск на росію не буде припинено. У Росії буде вибір поступитися, або продовжувати стояти на своїх вимогах, що призведе до краху путінського режиму, або ж російська державність паде та будуть нові утворення на цій території. Обидва варіанти для нас прийнятні, адже окупований Крим буде звільнено», — наголосив Джемілєв.