Join the family ATR

Хімічна атака на Маріуполь — Пентагон перевіряє деталі: ZAMAN

12 April 2022, 18:42
606

Постраждалі від отруйної речовини в Маріуполі нині перебувають у відносно задовільному стані.

Про це повідомили оборонці міста-героя з полку Азов.

Увечері понеділка вони повідомили, що окупанти скинули з безпілотника невідому речовину в районі підприємства «Азовсталь». Там тримають оборону захисники блокадного Маріуполя — вони перші відчули сильну задуху, підвищення тиску та слабкість.

Серед цивільних постраждали чоловік та літня жінка. З речовиною вони контактували мінімально, оскільки були далі від місця ураження. Усім постраждалим надали медичну допомогу, наскільки це можливо в умовах знищеного заблокованого ворогом міста. Встановити, що це була за речовина, та підтвердити точний діагноз людей в таких умовах також неможливо.

Командир окремого загону спецпризначення Азов Денис Прокопенко переконаний, що місце ураження невідомою речовиною обстрілюється окупантами, зокрема, щоб знищити докази їхніх злочинів.

Перед атакою пролунала заява одного з рупорів окупантів Басуріна, який дослівно погрожував хімічними військами, аби, мовляв, вибити українських захисників. На це у своєму зверненні звернув увагу президент. Володимир Зеленський закликав світ дотриматися слова і покарати за це москву.

Водночас, у Пентагоні заявили, що вже працюють спільно з партнерами, аби перевірити деталі атаки. А міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила, що використання хімічної зброї було б жорсткою ескалацією війни, і путіна буде притягнуто до відповідальності.