Join the family ATR

13 August 2024, 18:36
1985

Шістьом "депутатам" та громадським діячам із Криму загрожує строк за колаборацію.

Про це повідомило Крим Реалії.

Як стверджується, фігуранти публічно виступили на російському телеканалі «Міллет» від імені всього кримськотатарського народу, висловлюючи позитивне ставлення до президента РФ Володимира Путіна і визнаючи анексований російський півострів.

«Крім того, один із підозрюваних, а саме "депутат" окупаційної "Бахчисарайської міської ради" під час свого виступу на телеканалі, виправдовуючи збройну агресію Росії проти України, розпочату 2014 року, висловився про знищення «нацистів», «фашистів» в Україні, щоб «врятувати», «звільнити» мирних людей, що є трансляцією типового наративу російської пропаганди», – йдеться у повідомленні.

Представник президента України в АР Крим Таміла Ташева заявила, що одним із пріоритетних завдань України після деокупації Криму стане виявлення та притягнення до відповідальності тих, хто сприяв російській анексії півострова. За її словами, ті, хто вчиняв злочини проти людяності та воєнні злочини, порушував права людини та вчиняв злочини, визначені як геноцид, мають бути притягнуті до відповідальності