Join the family ATR

9 September 2024, 12:41
625

Перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял прокоментував незаконні російські вибори в окупованому Криму.

За його словами, у п'ятницю працівників бюджетних установ навіть відпустили з роботи, щоб забезпечити їхню участь у голосуванні. Він додав, що керівники підприємств активно телефонували своїм співробітникам і вимагали надіслати фото підтвердження їхнього волевиявлення.

«За підсумками перших двох днів голосування явка склала лише 26%. Нарешті, доклавши за три дні всі зусилля, нашкрябали по всьому Криму 44,51% «бажаючих» і «вимушених». В одному лише Севастополі 49,05%», – написав заступник голови Меджлісу.

За словами Джеляла, російська влада намагатиметься пояснити низьку явку «демократичністю» виборів, хоча це є брехнею.

ℹ️ Російська влада з 6 по 8 вересня проводила на території окупованого Криму і Севастополя незаконні вибори в створене РФ Заксобрання, підконтрольний Росії парламент Криму, а також депутатів міських і сільських рад.

Під час проведення цих виборів відсутні офіційні міжнародні спостерігачі. Міжнародна спільнота, ООН, ОБСЄ та інші організації не визнають ці вибори, їхні підсумки і депутатів.

У МЗС України назвали російські вибори в Криму і Севастополі «нікчемними» і «нелегітимними».