Join the family ATR

Туреччина висловила обурення з приводу обшуків у домівках кримських татар в окупованому Криму

1 September 2020, 13:16
801

У міністерстві закордонних справ Туреччини засудили обшуки й затримання чотирьох кримських татар в анексованому Криму вранці 31 серпня.

Про це йдеться в заяві МЗС Туреччини, повідомляє «Європейська правда».

«Ми з тривогою стежимо за обшуками в будинках кримських татар і затриманнями, які відбулися у Криму сьогодні вранці. Це останній приклад кампанії систематичного утиску і залякування кримських татар після незаконної анексії Криму 2014 року»,   зауважили у МЗС.

Як вчора повідомляла «Українська правда» з посиланням на правозахисників «Кримської солідарності», окупаційна влада Криму прийшла з обшуками до помешкань кримських татар у Нижньогірському й Радянському районах Криму, а також у Судаку.

Після обшуків чотирьох кримських татар  Айдера Кадирова, Айдера Аблякімова, Рідвана Умерова та Енвера Топчі  затримали і повезли в Управління ФСБ у Сімферополі.

Прокуратура Криму на материковій частині України відкрила кримінальне провадження за фактом порушення недоторканості житла під час проведення незаконних обшуків у будинках кримських татар (ч. 2 ст. 162 КК України).

Нагадаємо, під час свого візиту до Києва на початку липня міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу запевнив, що Туреччина ніколи не визнає незаконну анексію Криму Російською Федерацією.