Join the family ATR

Сьогодні — день народження політв'язня Сейрана Салієва

4 November 2020, 12:57
839

4 листопада кримськотатарському політв'язню, фігуранту «справи про так званий тероризм» (друга бахчисарайська групи) Сейрану Салієву виповнилося 35 років. Це вже четвертий день народження, який він зустрічає у неволі.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомляє «Кримська солідарність» на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні Сейрану виповнюється 35 років. У нього четверо дітей, яких він дуже любить. Старші встигли пізнати його батьківську любов і турботу. А наймолодша — Сафіє дізнається про нього з розповідей мами і бабусі. Сьогодні Сейран — не в своєму улюбленому Бахчисараї, серед його прекрасних гір. Чи не в оточенні люблячої родини. А в колонії, куди його вироком суду відправили на 16 років», — пишуть активісти.

У своєму останньому слові перед оголошенням вироку у суді Сейран Салієв наголошував, що, незважаючи на тривалі вироки та репресії проти кримських татар, що тривають, народ не припинить боротьбу за справедливість та власні права.

«Я і мій народ з цією реальністю не погодилися. І не зламаємося. Нас можна вбити, але неможливо зламати», — наголосив політв’язень.

Як повідомляв ATR.ua, 16 вересня Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону оголосив вирок вісьмом фігурантам «справи про так званий тероризм» (друга бахчисарайська справа). Марлена Асанова, Мемета Бєлялова, Тимура Ібрагімова, Сервера Зекір’яєва, Сервера Мустафаєва, Сейрана Салієва і Едема Смаїлова сумарно засудили до 110 років ув’язнення у колонії суворого режиму. Ще одного фігуранта цієї «справи» — Ернеса Аметова — визнали невинним.

Нагадаємо, що у жовтні 2017 року під час масових облав у Бахчисараї за обвинуваченням у «тероризмі» окупанти затримали шістьох кримських татар: Тимура Ібрагімова, Марлена Асанова, Мемета Белялова, Сейрана Салієва, Сервера Зекір`яєва та Ернеса Аметова. У травні 2018 року в Криму також затримали координатора «Кримської солідарності» Сервера Мустафаєва та жителя села Долинне Бахчисарайського району Едема Смаїлова. Обвинувачення проти них долучили до «справи про так званий тероризм» (друга бахчисарайська група).