Вступити до родини ATR

Зеленський хоче застрахувати усіх медиків, які працюють з хворими на COVID-19

26 травня 2020, 15:53
747

Президент України Володимир Зеленський наполягає на страхуванні усіх українських лікарів, які працюють з хворими на COVID-19.

ФОТО: gov.ua

ФОТО: gov.ua

Про це Зеленський заявив на традиційній нараді з представниками Кабінету міністрів і головних державних відомств, відповідальних за заходи із запобігання поширенню COVID-19, передає Офіс президента.

«Ми говорили про хороший приклад Луганської облдержадміністрації, яка застрахувала всіх медиків, котрі працюють на передовій. Я вже наголошував, що це треба втілити по всій Україні. Будь ласка, зберіть усі документи, які дадуть зрозуміти, коли наші лікарі будуть застраховані», — звернувся президент до міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова.

Як відомо, 23 квітня голова Луганської ОДА Сергій Гайдай заявив, що за власний кошт застрахував 99 медичних працівників закладів охорони здоров’я Луганщини від ураження коронавірусом. Договори страхування будуть діяти упродовж двох місяців, починаючи із 24 квітня.

Нагадаємо, що станом на ранок 26 травня загальна кількість лабораторно підтверджених випадків коронавірусу в Україні досягла 21 тис. 584, за минулу добу захворіли 339 осіб. Відомо, що з початку пандемії в країні на COVID-19 захворіла 1 тис. 581 дитина та 4 тис. 183 медичних працівники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ