Вступити до родини ATR

РФ в ООН пропонує припинити вогонь на Донбасі в обмін на зняття санкцій — представництво України

28 травня 2020, 08:59
4694

На засіданні Ради безпеки ООН російська делегація фактично вдалася до шантажу, говорячи про припинення вогню у глобальних конфліктах, зокрема — на Донбасі. Так, представники держави-окупанта зазначили, що для досягнення цієї мети варто скасувати міжнародні санкції проти РФ.

Про це повідомив речник постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко. У своєму Facebook український дипломат оприлюднив уривок звернення російської делегації в Радбезі ООН. Зокрема, Ніколенко зазначив, що Росія натякала на скасування санкцій начебто через гуманітарні проблеми у зв’язку із пандемією COVID-19.

«Заява РФ пояснює, чому продовжується насильство в Україні, Сирії, Лівії та інших місцях, де Росія є стороною конфлікту. Але ми добре знаємо, що навіть якщо санкції теоретично будуть скасовані, припинення вогню не буде. Росіяни завжди знайдуть привід для продовження агресивної політики», — підкреслив Олег Ніколенко.

Нагадаємо, наприкінці березня генеральний секретар ООН Антоніо Гутерріш закликав світ до негайного припинення вогню у зв’язку з пандемією COVID-19. На це російська делегація в ООН заявила:

«Ми вважаємо дуже актуальними звернення генерального секретаря щодо глобального припинення вогню. <...> Але це припинення буде неповним без заклику секретаря скасувати санкції, які можуть підривати спроможність країн реагувати на пандемію».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ