Вступити до родини ATR

Олександра Ткаченка призначили міністром культури

4 червня 2020, 12:36
764

Верховна Рада проголосувала за призначення колишнього генерального директора «1+1», нардепа від «Слуги народу» Олександра Ткаченка на посаду міністра культури та інформаційної політики України.

ФОТО: Олександр Ткаченко/Fb

ФОТО: Олександр Ткаченко/Fb

За відповідне рішення проголосували 263 народних депутати.

Згодом 299 голосами парламентарів Ткаченка позбавили мандату народного депутата.

Перед голосуванням у парламенті Олександр Ткаченко заявив, що культура формує 4% ВВП країни. Він пообіцяв боротися за фінансування бюджету на культуру та провести аудит у міністерстві.

Нагадаємо, що раніше Олександр Ткаченко виконував обов'язки голови комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики. Зараз, за попередніми даними, його місце може зайняти Микита Потураєв.

Також зазначимо, що народні депутати від «Слуги народу» Олександр Ткаченко, Олександр Дубинський та Микола Тищенко заявили, що братимуть участь у праймеріз «Слуги народу» на вибори мера столиці.

За даними ЗМІ, Олександр Ткаченко закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю «журналістика», Harvard Business School та INSEAD Business School (Сінгапур). Він працював кореспондентом українського представництва британського міжнародного агентства новин Reuters у Києві, був редактором і ведучим щотижневої телепрограми «Молодіжна студія «Гарт» на телеканалі УТ-1. У 1996–1997 роках був заступником генпродюсера каналу «1+1», запустив програму «Телевізійна Служба Новин» (ТСН). Був гендиректором «Нового каналу», після цього — «1+1».

У 2019 році був обраний народним депутатом 9 скликання від партії «Слуга народу» номером 9 у списку як безпартійний. Після цього був змушений звільнитися з посади генерального директора каналу «1+1» та «1+1 медіа».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ