Вступити до родини ATR

Аваков може піти у відставку після завершення справи про вбивство Шеремета — Зеленський

11 червня 2020, 14:29
1207

Володимир Зеленський назвав умови відставки Арсена Авакова. Президент вважає, що очільник МВС може піти у відставку лише після завершення справ про вбивства журналіста Шеремета та активістки Гандзюк.

Про це президент розповів в інтерв'ю «Українській правді».

«Я дійсно хотів би побачити результат від справ Гандзюк та Шеремета. Шеремет — його особиста відповідальність. І я йому говорив, що хочу побачити, як це закінчиться. Те, що я бачу, і суспільство це бачить — там все дуже неоднозначно. Я хочу, щоб він довів це, тому що це дуже гучна справа. Я б не хотів, щоб історія з Шереметом була такою, як історія з Гонгадзе», — наголосив Зеленський.

Володимир Зеленський звернув увагу на те, що він не пропонував Авакову піти у відставку. Президент сказав, що вважає чинного очільника МВС «потужним міністром», який має нести особисту відповідальність за гучні справи в Україні. Зокрема, йдеться про скандали у Кагарлику та Броварах.

Як повідомляв ATR.ua, 20 липня 2016 року відомий український журналіст Павло Шеремет загинув в результаті вибуху автомобіля у Києві. Вбивство Шеремета поліція кваліфікувала за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». Згодом міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що правоохоронці затримали підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета і оголосили їм про підозру. Пізніше правоохоронці назвали імена п'ятьох підозрюваних: медсестра одного з парашутно-десантних батальйонів Яна Дугарь, лікар і волонтер Юлія Кузьменко, музикант і сержант Сил спеціальних операцій Андрій Антоненко та добровольці Владислав і Інна Грищенко.

31 липня 2018 року невідомі облили Катерину Гандзюк кислотою, в результаті чого херсонська активістка отримала хімічні опіки понад 30% шкіри. Жінка перенесла 11 операцій, однак не витримала важкої травми. Активістка померла 4 листопада 2018 року. У грудні 2019 року Верховна Рада України проголосувала за створення Тимчасової слідчої комісії для здійснення парламентського контролю за розслідуваннями нападів на Катерину Гандзюк та інших активістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ