Вступити до родини ATR

СБУ затримала Мангера

16 червня 2020, 09:37
795

У вівторок, 16 червня, СБУ затримала у лікарні Херсона голову обласної ради, підозрюваного в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк Владислава Мангера.

Як інформує Офіс генпрокурора, зараз Мангера везуть до Києва для участі у засіданні суду.

Повідомляється, що на виконання ухвали слідчого судді Печерського районного суду міста Києва 16 червня 2020 року співробітниками Служби безпеки України затримано підозрюваного у замовленні та організації нападу на Катерину Гандзюк голову Херсонської обласної ради.

«На даний час правоохоронці доставляють його у Київ до Печерського районного суду, де слідчий суддя розглядатиме клопотання прокурора Офісу генерального прокурора про обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою без можливості внесення застави», — йдеться у повідомленні.

Раніше в СБУ заявили про завершення розслідування вбивства Гандзюк.

Нагадаємо, 27 квітня Офіс генерального прокурора відзвітував про завершення досудового слідства щодо підозрюваного в організації вбивства Катерини Гандзюк Владислава Мангера. Справу закрили за три місяці до завершення термінів, не провівши допитів Євгена Левіна та інших важливих слідчих дій. У цей день активісти ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк» організували біля Офісу президента у Києві акцію протесту проти «зливу» справи про вбивство херсонської активістки.

Як відомо 31 липня 2018 року невідомі облили Гандзюк кислотою, у результаті чого вона отримала хімічні опіки понад 30% шкіри. Катя перенесла 11 операцій, однак не витримала важкої травми. Активістка померла 4 листопада 2018 року у лікарні, де вона перебувала протягом останніх місяців.

12 грудня 2019 року Верховна Рада України проголосувала за створення Тимчасової слідчої комісії для здійснення парламентського контролю за розслідуваннями нападів на Катерину Гандзюк та інших активістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ