Вступити до родини ATR

Amazon оштрафували за роботу в окупованому Криму

9 липня 2020, 16:09
1193

Мінфін США оштрафував Amazon за порушення санкційних програм, введених Управлінням з контролю за іноземними активами (OFAC). Зокрема, американська компанія постачала товари в окупований Крим, а також в Сирію та Іран.

Про це повідомили у Міністерстві фінансів США. Зокрема, в американському фінансовому відомстві стверджують, що Amazon постачав товари і послуги людям, що потрапили під санкції, а також клієнтам з регіонів, щодо яких діють економічні санкції.

«Компанія Amazon.com, Inc, зареєстрована в місті Сіетл, штат Вашингтон, яка забезпечує роздрібну торгівлю, електронний продаж і цифрові послуги мільйонам клієнтів по всьому світу, погодилася заплатити $134 523 для врегулювання потенційної цивільно-правової відповідальності за явні порушення кількох санкційних програм OFAC», — йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Зазначається, що Amazon не повідомила вчасно про декілька сотень транзакцій, що підпадають під обмеження загальної ліцензії OFAC. При цьому, як повідомляється, порушення Amazon були неочевидними, а також були добровільно розкриті самою компанією, в зв’язку з чим сума штрафу виявилася відносно невеликою.

Нагадаємо, що військове вторгнення Росії до Криму почалося у лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму провели «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва намагалася використати для виправдання анексії півострова, що належить Україні. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Щорічно 26 лютого в Україні відзначається День кримського спротиву російській окупації.

31 липня 2014 року — у відповідь на анексію Криму і окупацію окремих районів Донбасу Росією — були запроваджені перші санкції проти РФ. Тепер ЄС і США системно продовжують економічні обмеження щодо країни-агресорки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ