Вступити до родини ATR

Захоплення автобуса в Луцьку: стало відомо ім'я зловмисника

21 липня 2020, 14:50
1163

Заступник голови Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко назвав ім'я нападника, який тримає у заручниках пасажирів автобуса в Луцьку.

ФОТО: Антон Геращенко/FB

ФОТО: Антон Геращенко/FB

Як повідомив Геращенко у своєму Facebook, автобус у Луцьку захопив Максим Степанович Кривош («Максим Плохой»).

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, зі свого боку, в ефірі «Україна 24» розповів, що чоловік, який захопив автобус, є уродженцем Росії, 1975 року народження. Раніше він притягувався до кримінальної відповідальності за груповий розбій.

За даними поліції, вранці 21 липня на номер «102» надійшло повідомлення про те, що в центральній частині міста Луцьк чоловік взяв у заручники пасажирів автобуса «Берестечко — Краснилівка». При собі у нього є зброя і вибуховий пристрій.

Зазначимо, що чоловік, який захопив автобус, раніше у соцмережах висунув свої вимоги. Так, у своєму Twitter він опублікував пост про невдоволення системою і заявив, що «держава була і є першим терористом». Він зажадав від голів судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков записати і викласти в YouTube заяви про те, що саме вони — терористи в законі.

Співробітники Національної поліції перекрили центр Луцька, на місці працюють вибухотехніки і правоохоронці. Очевидці стверджують, що чули постріли біля автобуса. Служба безпеки України, зі свого боку, закликає всіх мешканців Луцька залишатися вдома або на робочих місцях для власної безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ