Вступити до родини ATR

«Адаптивний» карантин в Україні продовжили до 31 серпня

22 липня 2020, 14:49
1361

22 липня уряд ухвалив рішення про продовження «адаптивного» карантину в Україні до 31 серпня.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 22 липня зазначив, що «адаптивний» підхід на регіональному рівні довів свою ефективність і дозволяє контролювати рівень захворюваності в Україні. Так, Кабінет міністрів вирішив продовжити дію «адаптивного» карантину в країні до 31 серпня.

Як повідомляє Офіс президента, міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що норми «адаптивного» карантину гармонізуються з європейськими.

«Змінюються підходи до показників захворюваності. Так, рахуватимуть не за кількістю хворих, а за динамікою захворюваності, як це робиться в країнах Європейського Союзу», — зазначив Степанов.

Нагадаємо, що станом на ранок 22 липня в Україні лабораторно підтверджено 60 995 випадків COVID-19, померли 1 534 особи. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 829 нових випадків, було зафіксовано 16 летальних випадків, при цьому одужали 973 пацієнти. 

Зазначимо, що так званий «адаптивний» карантин означає, що у разі загострення епідеміологічної ситуації в окремих регіонах обмежувальні заходи будуть посилені саме там, а не по всій країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ