Вступити до родини ATR

Прокуратура АРК повідомила про підозру двом «самооборонівцям» з Севастополя

27 липня 2020, 16:06
1137

Прокуратура АР Крим повідомила про підозру ще двом громадянам України, які, за даними слідства, були членами незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя» та брали участь у підборі «бійців» до цієї організації у 2014 році.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури АРК.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що двоє громадян України у 2014 році, були учасником незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя» та керівниками окремого підрозділу «Славянський щит». Підозрювані здійснювали підбір бійців до підрозділу, забезпечували патрулювання міста Севастополь, особисто здійснювали незаконні перевірки документів та обшуки автомобілів з метою виявлення та затримання українських громадян на території півострова. Допомагаючи бойовикам «Самооборони Криму», контролювали діяльність незаконно створених на території півострова блокпостів», — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що севастопольцям закидають створення незаконних збройних формувань і участь у їхній діяльності. Підозрюваним загрожує позбавлення волі терміном від 3 до 8 років.

Прокуратура не повідомляє імен «самооборонівців», яким повідомлено про підозру. За інформацією «Центру журналістських розслідувань», мова йде про Олега Голованя та Олександра Синявського.

 

Як відомо, бандформування «Самооборона» було створено на території Криму після захоплення півострова Росією. Члени цього формування брали участь у військових злочинах РФ на території України, викрадали і катували кримських татар і українців. Раніше українські правоохоронці встановили понад 1300 осіб, які брали участь у діяльності цього формування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ