Вступити до родини ATR

Україна скасувала візи для туристів з Китаю

28 липня 2020, 16:09
1376

Попри новий спалах COVID-19 у Китаї президент України Володимир Зеленський підписав указ про тимчасовий безвізовий режим для громадян КНР, які в’їжджають в Україну з туристичною метою.

ФОТО: Reuters

ФОТО: Reuters

Як повідомляє Офіс президента, Володимир Зеленський підписав відповідний указ.

Документ покликаний сприяти розвитку дружніх відносин між Україною та Китаєм, а також активізації співпраці у туристичній сфері.

Також указ передбачає запровадження безвізового режиму в’їзду в Україну та транзитного проїзду через територію України для громадян КНР, які в’їжджають з туристичною метою, якщо термін їхнього перебування в Україні не перевищує 30 днів протягом 180 днів. Безвіз вводиться на період з 1 серпня 2020 року до 31 січня 2021 року.

Документ набирає чинності з дня його опублікування.

Як відомо, раніше повідомлялося, що у Китаї — новий спалах COVID-19. За даними AFP, за минулу добу в Китаї коронавірус виявили ще у 68 осіб, а також 34 — безсимптомних носіїв. Це найвищий добовий приріст нових заражень з середини квітня. Зокрема, 57 нових випадків зараження зафіксували у регіоні Синьцзян на північному заході Китаю, де розташовані так звані центри «перевиховання» для мусульманської меншини. Ще кілька випадків були виявлені в промисловому портовому місті Далянь провінції Ляонін, де минулого тижня зафіксували спалах коронавірусу на заводі з переробки морепродуктів.

Нагадаємо, що станом на ранок 28 липня в Україні лабораторно підтверджено 66 575 випадків COVID-19. За добу зафіксували 919 нових інфікованих. Раніше уряд ухвалив рішення про продовження «адаптивного» карантину в Україні до 31 серпня. Так званий «адаптивний» карантин означає, що у разі загострення епідеміологічної ситуації в окремих регіонах обмежувальні заходи будуть посилені саме там, а не по всій країні.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ