Вступити до родини ATR

Активісти запустили український прапор над окупованим Кримом

17 серпня 2020, 09:55
1406

Кримськотатарські та українські активісти за допомогою повітряних кульок запустили біля пункту пропуску «Чонгар» на тимчасовій адмінмежі з окупованим Кримом 25-метровий український прапор.

Про це у Facebook повідомили українські активісти, зокрема екс-політв’язень Ісмаіл Рамазанов.

«Дуже скоро український прапор майорітиме над нашим півостровом Крим», — заявив Рамазанов перед запуском прапора.

Також участь в акції взяв й інший екс-політв'язень з Криму Володимир Балух.

«Друзі! Побратими! Україно! Наш прапор вже над Кримом! Емоції неймовірні! Зараз запускатимем повітряну пошту з листівками! Разом ми сила! Україна переможе», — написав Балух у своєму Facebook.

За підрахунками активістів, український стяг має облетіти увесь півострів. Цю акцію приурочили до Дня державного прапора України, що відзначатиметься 23 серпня.

Нагадаємо, що військове вторгнення Росії до Криму почалося у лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму провели «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва намагалася використати для виправдання анексії півострова, що належить Україні. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Щорічно 26 лютого в Україні відзначається День кримського спротиву російській окупації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ