Вступити до родини ATR

Кулеба: Ключ до миру в Україні — у Москві

24 серпня 2020, 14:58
667

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що ключ до припинення російської агресії в Україні знаходиться у Москві.

ФОТО: ATR.ua

ФОТО: ATR.ua

Про це він сказав на спільній з федеральним міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом прес-конференції у Києві, передає УНІАН.

«Ключ до миру в Україні, ключ до припинення російської агресії проти України знаходиться у Москві», — наголосив очільник МЗС.

Також Кулеба зазначив, що досягнення успіху в питанні врегулювання ситуації на Донбасі можливе лише тоді, коли до процесу активно залучені усі елементи переговорного процесу: ТКГ, міністри закордонних справ, радники лідерів країн та самі лідери «нормандського формату».

Окрім того, міністр повідомив, що Німеччина та Франція підтримали ініціативу України про «нормандську зустріч» на рівні міністрів закордонних справ. 

«Я вдячний міністру Маасу та французькому колезі Жану-Іву Ле Дріану за те, що вони підтримали мою проозицію провести зустріч міністрів закордонних справ «нормандського формату», вже другу. Сьогодні ми обговорили шлях підготовки до неї. У нас є всі підстави вважати, що ця зустріч відбудеться у повноцінному чотиристоронньому форматі і до нас приєднається міністр закордонних справ РФ», — сказав Дмитро Кулеба.

Він додав, що зустріч може відбутися орієнтовно у вересні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ