Вступити до родини ATR

Положинський записав відеозвернення до Зеленського: сказав, що відмовляється від Ордена

25 серпня 2020, 09:25
456

Український музикант, екс-лідер гурту «Тартак» Олександр Положинський відмовився приймати від президента України Володимира Зеленського орден «За заслуги» ІІІ ступеня.

ФОТО: Олександр Положинський/Fb

ФОТО: Олександр Положинський/Fb

Про це він заявив у відеозверненні, поширеному у його Facebook.

«Пане президенте, не знаю, яка офіційна процедура звернення до вас, але чув, що ви любите спілкуватися через відео. Тому, вважайте це відео моїм офіційним зверненням до вас. <...> Сьогодні, коли ми йшли в колоні, ми також згадували про людей, яких безпідставно, принаймні, жодного разу ще не було наведено дійсно вагомого доказу якоїсь їхньої провини, звинувачують у вбивстві — у тяжкому злочині. Це мій друг і колега — музикант Андрій Ріффмастер Антоненко, це доктор Юлія Кузьменко, це військовий медик Яна Дугарь. От ці люди дійсно заслуговують на нагороди, хоча б тому, що вже більш як пів року вони потерпають від беззаконня. І, в тому числі, ваше ім’я замішане у цій справі, тому що за вашої участі було проведено брифінг, де людей безпідставно було названо вбивцями — без суду, без слідства, без доказів», — заявив Положинський.

Також музикант сказав, що відмовляється отримувати цей орден від Зеленського. Він наголосив, що в нього вже є нагороди, яких йому цілком достатньо — це його концерти, його публіка та подяка шанувальників.

«Ордена і медалі залиште тим, кому вони потрібні і хто їх заслуговує. Мені це непотрібно», — додав він.

Зазначимо, що Олександра Положинського нагороджено орденом «За заслуги» ІІІ ступеня указом президента від 21 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ