Вступити до родини ATR

Кабмін хоче продовжити карантин в Україні до 1 листопада

26 серпня 2020, 09:50
925

Кабінет міністрів України пропонує продовжити карантин, введений через спалах коронавірусної інфекції, до 1 листопада.

Про це на селекторній нараді у Києві заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, повідомила прес-служба Офісу президента.

Окрім того, у зв'язку з погіршенням епідситуації Володимир Зеленський запропонував заборонити роботу нічних клубів і проведення концертів.

«Карантин має залишатися адаптивним та необтяжливим для підприємців. Малий і середній бізнес повинен мати можливість правильно організувати роботу в нових умовах», — зазначив президент.

Також уряд розробляє «регламент заборони на в’їзд в Україну іноземних громадян із країн, що потрапляють у «червону» зону епідемії, строком на 30 днів. Ця заборона не стосуватиметься водіїв транзитного транспорту та представників гуманітарних місій».

Нагадаємо, що 22 липня Кабінет міністрів видав постанову, якою дію «адаптивного№ карантину на території країни продовжив до 31 серпня. Залежно від епідемічної ситуації в регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях встановлюють «зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Зазначимо, що за добу 25 серпня в Україні діагноз COVID-19 підтвердили 1 670 особам, 36 хворих померли, 584 пацієнтів одужали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ