Вступити до родини ATR

У Києві відбулася чергова акція на підтрімку зниклих безвісти в Криму

28 вересня 2020, 12:47
793

У понеділок, 28 вересня, у Києві під посольством Російської Федерації відбулася 50-а акція громадської організації «Крим SOS», присвячена зниклим безвісти в окупованому Криму. На цей раз захід назвали «Історія акцій Крим SOS».

Як повідомляється в Facebook громадської організації «Крим SOS», активісти нагадали про жертви насильницьких зникнень в окупованому Криму та відсутніть ефективного розслідування цих випадків державою-окупантом.

«За шість з половиною років окупації півострова 44 особи стали жертвами насильницьких зникнень, шість з них були потім знайдені мертвими зі слідами тортур і негуманного поводження, досі нічого не відомо про 15 з них», — заявили організатори акції.

За даними «Крим SOS», по жодному з 15 випадків не провели ефективного розслідування. По трьом випадкам окупаційна «влада» так і не відкрила кримінальні справи, ще по 9 — розслідування було призупинено. Попри наявність доказів, окупаційні «правоохоронні органи» не допитали свідків. В пʼяти справах виявили факти залякування родичів та свідків.

На акції також виступив колишній політʼязень Ісмаіл Рамазанов.

«Надважливо висвітлювати все, що відбувається в окупованому Криму. Всі ці злочини, повʼязані з насильницьким зникненням наших громадян України», — зазначив він.

Як відомо, громадська організація «Крим SOS» в рамках інформаційної кампанії Find & Free щомісяця проводить акцію «Де Ервін?». Активісти приходять під посольство РФ в Україні, щоб вимагати ефективного розслідування випадків насильницьких зникнень на території окупованого півострова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ