Вступити до родини ATR

Виборів на окупованому Донбасі не буде — Зеленський

6 жовтня 2020, 10:58
546

Місцеві вибори 25 жовтня в окупованих Росією районах Донецької та Луганської областей відбутися не можуть.

Про це заявив американському виданню Politico президент Володимир Зеленський, пише пресслужба його офісу.

«Я казав і президенту Макрону, і канцлеру Німеччини Меркель, і президенту Путіну, що в нас не буде там спостерігачів, якщо не буде кордону (під нашим контролем), і ми не зможемо контролювати перебіг виборів. Ніхто із західних спостерігачів не зможе туди приїхати. Тому вибори відкритими там не будуть ніколи», — сказав Зеленський.

Окрім того, президент акцентував увагу, що «особисто незадоволений» послідовністю і формулюванням деяких пунктів мінських угод, а також складом формату.

«Коли ми говоримо про один із пунктів «Мінська» — надання особливого статусу чи зміни до Конституції, про які, як ви кажете, говорили Макрон і Путін, я відверто кажу, що ті деталі, які цей пункт передбачає, — регулює зміни Конституції згідно з децентралізацією. <...> Ніхто не може впливати на зміну Конституції України, крім народу України. Це передбачається тільки в такому форматі», — наголосив президент.

Нагадаємо, що відповідно до статті 141 Конституції України, чергові вибори сільських, селищних, міських, районних, обласних рад, сільських, селищних, міських голів відбуваються в останню неділю жовтня п’ятого року повноважень відповідної ради чи відповідного голови, обраних на чергових виборах. Так, чергові місцеві вибори мають відбутися в Україні 25 жовтня 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ