Вступити до родини ATR

ЦВК визнала недійсними результати виборів у Киргизстані

6 жовтня 2020, 12:19
639

У Киргизстані Центральна виборча комісія ухвалила рішення про визнання недійсними підсумків парламентських виборів, які відбулися 4 жовтня.

Про це заявила член Центрвиборчкому Гульнара Джурабаєва, повідомляють місцеві ЗМІ.

За її словами, обговорювалося також питання про саморозпуск.

«Я вважаю, що цією виборчою кампанією ми дискредитували себе, і тому найкращим і правильним в цьому випадку буде рішення про дострокове складання повноважень», — сказала Джурабаєва.

Нагадаємо, що 4 жовтня в Киргизстані відбулися парламентські вибори, в яких взяли участь 16 партій. Партії, які програли, заявляють про масовий підкуп і застосування адміністративного ресурсу на виборах.

5 жовтня у столиці Киргизстану тисячі людей, не погоджуючись із результатами парламентських виборів, вийшли на мітинг. У ніч на 6 жовтня демонстранти пішли на штурм будівлі Білого дому, де пізніше почалася пожежа, і Держкомітету нацбезпеки, а також звільнили з в’язниці екс-президента Алмазбека Атамбаєва. Під час розгону силовиків, де застосовувалися водомети, світлошумові гранати та гумові пулі, постраждали понад 600 осіб. Повідомляється, що 1 людина загинула, 150 осіб госпіталізували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ