Вступити до родини ATR

Виборці з COVID-19 зможуть проголосувати в медзакладах — МОЗ

6 жовтня 2020, 12:30
521

Хворі на коронавірус виборці, які перебувають у лікарні, зможуть віддати свій голос на місцевих виборах 25 жовтня у медичному закладі за допомогою виїзних бригад.

Про це під час щоденного брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

«Усі правила проведення виборів затверджені постановою уряду №846 від 22 липня. Нею передбачається, що вибори відбудуться навіть на територіях із «червоним» рівнем епіднебезпеки. Також передбачено, що людина на самоізоляції може подати відповідну заяву до 20:00 п'ятниці перед виборами, щоб до неї приїхали, і вона змогла проголосувати з дому. Люди, які перебувають у лікарнях, голосуватимуть у лікарнях також за допомогою виїзних бригад», — розповів Степанов.

За словами міністра, на виборчих дільницях будуть дотримуватися усі протиепідемічні заходи. Зокрема, на вході будуть пропускати тільки людей в масках, обов’язковим буде дотримання дистанції, наявність антисептика, також громадяни матимуть використовувати власну ручку.

Окрім цього, передбачається окрема кабінка для людей, які прийшли з симптомами коронавірусної хвороби.

Степанов уточнив, що забезпечення виборчих дільниць антисептиками, а членів комісії масками здійснюється за рахунок місцевих бюджетів.

Нагадаємо, що відповідно до статті 141 Конституції України, чергові вибори сільських, селищних, міських, районних, обласних рад, сільських, селищних, міських голів відбуваються в останню неділю жовтня п’ятого року повноважень відповідної ради чи відповідного голови, обраних на чергових виборах. Так, чергові місцеві вибори мають відбутися в Україні 25 жовтня 2020 року. Зазначимо, що вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, в окремих районах, містах, селищах і селах Донецької та Луганської областей не призначаються і не проводяться. Вибори на цих територіях відбудуться лише після припинення російської агресії та виведення незаконних збройних формувань. Їх призначать окремим законом. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ