Вступити до родини ATR

Польща оштрафувала «Газпром» за «Північний потік-2»

7 жовтня 2020, 12:08
539

Польський антимонопольний регулятор UOKiK наклав на «Газпром» і ще п’ять компаній, які беруть участь в будівництві газопроводу «Північний потік-2», максимальні штрафи — в $7,6 млрд і $61 млн відповідно, за будівництво газопроводу без його згоди.

Про це повідомляється на сайті польського відомства.

«Голова польського антимонопольного відомства (UOKiK) Томаш Хрустни наклав штраф на «Газпром» в розмірі понад 29 мільярдів злотих і штраф понад 234 мільйонів злотих на п’ять інших компаній, що беруть участь в будівництві газопроводу — це наслідок відсутності згоди на «Північний потік-2». За рішенням голови UOKiK суб'єкти зобов’язані розірвати угоди, укладені з метою фінансування газопроводу «Північний потік-2», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше у МЗС Польщі заявили, що вони сподіваються на те, що Німеччина заблокує завершення будівництва російського газопроводу «Північний потік-2». Водночас Варшава заявила, що готова запропонувати Німеччині свою газотранспортну інфраструктуру у випадку відмови від проекту «Північний потік-2».

Зазначимо, що спочатку введення в експлуатацію «Північного потоку-2» було заплановане на кінець 2019 року. Тепер у Москві й Берліні заявляють, що газопровід має бути запущений не пізніше першого кварталу 2021 року.

«Північний потік-2» — російський газопровід, який будує компанія Nord Stream 2 AG. Єдиним акціонером останньої є російський «Газпром». «Північний потік-2» проляже вздовж газопроводу «Північний потік» по дну Балтійського моря до німецького міста Грайфсваль, щоб мінімізувати прокачування газу через Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ