Вступити до родини ATR

Суд у РФ залишив під вартою трьох кримськотатарських політв'язнів

13 жовтня 2020, 09:52
591

12 жовтня Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону ухвалив рішення про продовження арешту до 15 січня трьох кримськотатарських політв'язнів, фігурантів «справи про так званий тероризм» (білогірська група).

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Як повідомляють активісти «Кримської солідарності», йдеться про Різу Омерова, Енвера Омерова та Айдера Джеппарова.

Зазначається, що російський прокурор, незважаючи на позитивні характеристики, наявність у фігурантів «справи» постійної роботи, місця проживання й малолітніх дітей, попросив продовжити утримання в СІЗО на три місяці, до січня 2021 року. Суд задовільнив клопотання прокурора, залишивши кримських татар під вартою до 15 січня.

«Захисники наполягали на зміні запобіжного заходу, але прокурор і суд вирішили інакше. Гарантія та порука готові були надати і адвокати, і Генконсульство України», — повідомили активісти.

Наступне засідання у цій «справі» призначене на 22 жовтня.

Нагадаємо, 10 червня 2019 року біля в’їзду на «Керченський міст» окупанти зупинили автомобіль з родичами кримськотатарських політв’язнів, які прямували у Ростов-на-Дону на суди. Тоді «правоохоронці» затримали Енвера Омерова. Пізніше стало відомо, що у цей час обшуки проводилися ще у кількох будинках кримських татар в окупованому Криму. У той день окупанти також затримали Айдера Джаппарова та сина Енвера Омерова — Ризу Омерова. Кримських татар звинуватили у причетності до «терористичної» організації. Згодом усіх незаконно етапували до РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ