Вступити до родини ATR

Окупаційний «суд» продовжив запобіжний захід Меджиту Аблямітову

21 жовтня 2020, 11:04
946

«Кіровський районний суд» в окупованому Криму 20 жовтня продовжив арешт обвинуваченому в участі у батальйоні ім. Номана Челебіджихана Меджиту Аблямітову, без його участі.

Про це повідомляє «Кримська правозахисна група». За інформацією адвоката Айдера Азаматова, «засідання» пройшло у закритому режимі.

«Сьогодні в ході судового засідання нам стало відомо, що «суддя» Ігор Дегтярьов без участі мого підзахисного і мене, його захисника, 14 жовтня продовжив Аблямітову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. У зв'язку з цим ми заявили «судді» відвід, вважаючи, що таким чином «суддя» порушив право на захист. «Суддя», порадившись, наше відведення відхилив. Крім того, сьогодні він ще раз продовжив запобіжний захід на 6 місяців», — розповів Азаматов.

Нагадаємо, 20 серпня «Київський районний суд» Сімферополя заарештував Меджита Аблямітова. Його звинувачують в участі у кримськотатарському добровольчому батальйоні імені Номана Челебіджихана, який у Росії вважають «незаконним збройним формуванням, що діє на території іноземної держави з метою, що суперечить інтересам Російської Федерації».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ