Вступити до родини ATR

Ще одну «суддю» з Криму судитимуть в Україні за держзраду

23 жовтня 2020, 09:55
840

Прокуратура АРК скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чергової кримської «судді», яка перейшла на службу до окупаційних «судових органів» після анексії півострову.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Автономної Республіки Крим.

«Колишня суддя Центрального районного суду міста Сімферополя Автономної Республіки Крим, яка після окупації півострова у 2014 році перейшла на службу до незаконно створених «судових органів» держави — окупанта, <...> незаконно керуючись законодавством Російської Федерації, ухвалювала протиправні рішення, сприяючи таким чином окупації півострова, забезпечуючи становлення і зміцнення окупаційної адміністрації та надаючи допомогу Російській Федерації в проведенні підривної діяльності проти України», — йдеться у повідомленні.

Окрім цього, у прокуратурі АРК додали, що «суддя» у складі незаконно створеного «Центрального районного суду» Сімферополя ухвалювала «судові рішення» у «справах» за російським законодавством.

За вчинення державної зради «судді» загрожує до 15 років позбавлення волі. У відомстві її імʼя не повідомляють.

Нагадаємо, військове вторгнення Росії до Криму почалося у лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму відбувся «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва використовує для виправдання анексії півострова, що належить Україні. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Щорічно 26 лютого в Україні відзначається День кримського опору російській окупації.

Зазначимо, що країни Заходу не визнають анексію Криму і запровадили санкції проти Росії у 2014 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ