Вступити до родини ATR

Голова КСУ підтвердив, що він володіє незадекларованою землею в Криму

30 жовтня 2020, 12:59
864

Голова Конституційного Суду Олександр Тупицький підтвердив інформацію щодо переоформлення земельної ділянки в Криму за законами окупантів.

Про це він повідомив на брифінгу у Києві.

«Все правильно вказано», — прокоментував Тупицький інформацію, оприлюднену раніше в ЗМІ.

Зазначимо, що за даними розслідування журналістів «Схем», голова КСУ у 2018 році купив земельну ділянку в окупованому Криму, оформивши договір купівлі-продажу за російським законодавством, але не вніс цю інформацію у свою декларацію про майно та доходи.

Тупицький пояснив, що ця ділянка нібито вже була в його власності ще до окупації Криму. Однак кадастри, складені окупантами, не відповідали кадастрам, складеним Україною, відповідно, ділянка його сусіда «наклалася» 1,2 сотки на ділянку Тупицького. Цю ситуацію, запевнив Тупицький, він розв'язав шляхом оформлення договору купівлі-прождажі.

Водночас глава КСУ сказав, що не знав і не знає, як оформити цю ділянку в Україні, тому не задекларував цієї юридичної угоди.

«Я готовий відповідати, якщо десь помилки якісь я допустив, то я готовий їх виправляти. Ми ж живемо у цивілізованому світі. Якщо помилки, які порушують закон, то за них також треба нести відповідальність. Це аксіома», — наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ