Вступити до родини ATR

МОЗ запустило цілодобовий контакт-центр для запитань щодо COVID-19

2 листопада 2020, 12:42
618

Міністерство охорони здоров'я запустило всеукраїнський цілодобовий контакт-центр для протидії COVID-19.

Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

«Контакт-центр працюватиме цілодобово. Ми сподіваємося, що він допоможе громадянам оперативно отримувати важливу інформацію та правильно протидіяти поширенню коронавірусної хвороби», — сказав Степанов.

За словами міністра, якщо ви не можете додзвонитися своєму сімейному лікарю, отримати направлення на тестування чи комп'ютерну томографію, або у вас є питання щодо коронавірусної інфекції та організаційних моментів, повʼязаних з лікуванням, ви можете безкоштовно звернутися до цілодобового контакт-центру.

Номер телефону: 0-800-60-20-19.

У контакт-центрі працюватиме 150 операторів. Звернення автоматично фіксуватимуться у спеціальній системі. Якщо оператору потрібно буде отримати додаткову інформацію для відповіді, він зобов'язаний вам передзвонити після уточнень.

Як повідомили у МОЗ, станом на 2 листопада в Україні 402 194 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 7375 летальних, 163 768 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 6 754 нових випадки.

Нагадаємо, раніше уряд продовжив дію «адаптивного» карантину в Україні до 31 грудня. Так званий «адаптивний» карантин означає, що у разі загострення епідеміологічної ситуації в окремих регіонах обмежувальні заходи будуть посилені саме там, а не по всій країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ