Вступити до родини ATR

В Італії виправдали українського військового Віталія Марківа

4 листопада 2020, 17:33
608

Апеляційний суд Мілану повністю виправдав українського нацгвардійця Віталія Марківа, якого минулого року в Італії засудили до 24 років ув’язнення за нібито вбивство італійського журналіста на Донбасі.

ФОТО: Людмила Денісова

ФОТО: Людмила Денісова

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на свої сторінці у Facebook.

«Україно, Віталія Марківа — виправдали. Міланський апеляційний суд виніс виправдувальний вирок у справі нашого Героя, повністю виправдавши його. Віталій Марків повертається з нами на Батьківщину», — написала Денісова.

Віталій Марків вже повернувся до України. У київському аеропорту «Жуляни» військового зустрічали з оплесками.

За його словами, для нього цей день — найважливіша перемога проти підлості пропаганди, «яка мала на меті не тільки зганьбити цілісність, гідність та честь України, але і всього українського народу».

Як відомо, 12 липня 2019 року суд міста Півія в Італії засудив до 24 років позбавлення волі старшого сержанта Національної гвардії України Віталія Марківа за нібито причетність до вбивства італійського журналіста Андреа Роккеллі і його напарника росіянина Андрія Миронова 24 травня 2014 року в ході бойових дій на Донбасі. 

Президент України Володимир Зеленський доручив Міністерству закордонних справ і Генпрокуратурі зайнятися питанням повернення нацгвардійця Віталія Марківа. 20 листопада 2019 року Україна подала апеляційну скаргу на вирок Марківу.

Міністерство внутрішніх справ України в результаті власного розслідування, встановило, що Марків непричетний до вбивства, оскільки тримав у руках іншу зброю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ