Вступити до родини ATR

Окупанти відреагували на заяву Резнікова щодо гуманітарних таборів на адмінкордоні

9 листопада 2020, 09:21
627

Окупаційна «влада» у Криму відреагувала на заяву міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова стосовно того, що українська влада готова розгорнути гуманітарні табори на адмінмежі з окупованим Кримом через погіршення ситуації з поширенням коронавіруса та дефіцитом ліків на півострові.

Відповідну заяву Олексій Резніков зробив в інтерв’ю «Радіо Свобода».

Він підкреслив, що на окупованому півострові спостерігається погіршення ситуації з поширенням коронавірусу та дефіцитом ліків. Представництво президента в АР Крим назвали ситуацію «критичною» і закликали «реагувати на виклики, пов’язані з гуманітарною кризою у Криму».

«Ми готові розгортати гуманітарні табори на лінії розмежування, біля наших КПВВ і обладнати, в тому числі, аптечними кіосками. Ми в спрощеному режимі приймаємо гуманітарні вантажі від гуманітарних організацій. А в Мінсоцполітики швидко дають відповідь відповідно. І ці вантажі потім можуть потрапити через КПВВ на окуповані території в інтересах людей», — заявив Резніков.

Окупаційна «влада» Криму відреагувала в особі так званого «першого заступника голови кримського парламенту» Єфима Фікса, який заявив, що у них «все стабільно» і «стороння допомога не потрібна».

«Ця заява викликає подив. Українські чиновники пропонують скористатися послугами, яких вони самі не мають. Нехай вони спочатку розберуться з коронавірусом у себе в країні, де ситуація дуже важка і складна. А ми розберемося самі. Ситуація з коронавірусом у нас стабільна і контрольована, засобів і фахівців достатньо, і стороння допомога нам не потрібна. Якщо раптом ситуація загостриться, нам нададуть допомогу суб’єкти Російської Федерації», — сказав Фікс.

Як відомо, Міністерство охорони здоров'я не надає дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей і міста Севастополь. В окупованому Криму станом на 9:00 9 листопада окупанти повідомляли про те, що загальна кількість хворих на півострові досягла досягла 14 062 осіб (11 016 — у Криму, 3046 — у Севастополі). Померли нібито 265 пацієнтів з COVID-19 (186 — у Криму, 79 — у Севастополі).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ