Вступити до родини ATR

Хворого політвʼязня Теймура Абдуллаєва відправили у ШІЗО

18 листопада 2020, 10:38
678

У фігуранта «справи про тероризм» (сімферопольська група) Теймура Абдуллаєва піднялася температура, однак замість надання медичної допомоги його відправили в штрафний ізолятор.

Про це повідомила мати політвʼязня Діляра Абдуллаєва.

«Мій син Абдуллаєв Теймур сильно захворів — вірус. З такою серйозною, смертельно небезпечною недугою він знаходиться в СУСі, його стан ще більше погіршився. Сьогодні адвокат з Уфи доставив в колонію необхідні лікарські препарати і йому стало відомо, що мого сина Теймура помістили сьогодні в ШІЗО. Каральна система безжально вбиває мого сина», — заявила Абдуллаєва.

За її словами, у Теймура Абдуллаєва висока температура, обструкція, слабкість та кашель. Але замість надання йому належної медичної допомоги, чоловіка відправили у штрафний ізолятор.

Мати політвʼязня закликала омбудсменів, міжнародні та правозахисні організації відреагувати на ситуацію, яка склалася з її сином.

Як відомо, у жовтні 2016 року силовики в окупованому Криму відразу у декількох районах провели обшуки у будинках кримських татар. Тоді ФСБ затримала Рустема Ісмаїлова, Еміля Джемаденова, Айдера Салєдінова, братів Узеїра і Теймура Абдуллаєвих. Їх звинуватили у причетності до організації «Хізб ут-Тахрір», забороненої в Росії. Кримських татар заарештували та згодом етапували до Росії.

У червні 2019 року суд в РФ виніс вирок фігурантам цієї «справи». А у грудні того ж року Верховний суд у Москві скоротив усім шістьом терміни ув'язнення на пів року. Так, Теймур Абдуллаєв був засуджений до 16 років і 6 місяців, Узеїр Абдуллаєв — 12 років і 6 місяців, Рустем Ісмаїлов — 13 років і 6 місяців, Еміль Джемаденов — 11 років і 6 місяців, Айдер Салєдінов — 11 років і 6 місяців ув’язнення у виправній колонії суворого режиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ