Вступити до родини ATR

Байден може остаточно зупинити будівництво «Північного потоку-2»

19 листопада 2020, 11:42
1019

США мають намір ввести санкції проти страхових та сертифікаційних компаній, які забезпечують роботу російських судів на прокладання газопроводу «Північний потік-2». Це може зупинити будівництво газопроводу.

Про це повідомляють у «Bild».

«Прихильники трубопроводу «Північний потік-2» Путіна зраділи занадто рано. Дональд Трамп скоро вже не буде президентом США, але його наступник Джо Байден займає таку ж жорстку позицію. Він розглядає трубопровід як «принципово поганий бізнес», і першим застосує найсуворіші на сьогодні санкції проти активних прихильників проекту; це питання вже вирішене», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Держдепартамент США 20 жовтня розширив рамки санкцій проти трубопроводу і попередив компанії, які беруть участь в остаточній установці, про те, що вони зіткнуться з санкціями, якщо не згорнуть свою діяльність.

«Північний потік-2» — російський газопровід, який будує компанія Nord Stream 2 AG. Єдиним акціонером останньої є російський «Газпром». «Північний потік-2» проляже вздовж газопроводу «Північний потік» по дну Балтійського моря до німецького міста Грайфсваль, щоб мінімізувати прокачування газу через Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ