Вступити до родини ATR

Будівництво «Північного потоку-2» відновлять на початку грудня попри санкції

30 листопада 2020, 07:24
723

Будівництво морської частини газопроводу «Північний потік-2», що проходить під Балтійським морем з Росії в Німеччину, відновиться з 5 грудня після річної паузи через санкції США.

Про це повідомила компанія Nord Stream 2 AG, яка є оператором з будівництва та експлуатації газопроводу «Північний потік-2», пише «Радіо Свобода».

Компанія заявила, що підводні роботи з прокладання труб відновляться на 2,6-кілометровій ділянці кожного з відгалужень газопроводу в межах ексклюзивної економічної зони Німеччини.

Нагадаємо, що Держдепартамент США 20 жовтня розширив рамки санкцій проти трубопроводу і попередив компанії, які беруть участь в остаточній установці, про те, що вони зіткнуться з санкціями, якщо не згорнуть свою діяльність.

«Північний потік-2» — російський газопровід, який будує компанія Nord Stream 2 AG. Єдиним акціонером останньої є російський «Газпром». «Північний потік-2» проляже вздовж газопроводу «Північний потік» по дну Балтійського моря до німецького міста Грайфсваль, щоб мінімізувати прокачування газу через Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ