Вступити до родини ATR

Від обмежень через пандемію COVID-19 найбільше постраждали жителі окупованих територій — ООН

2 грудня 2020, 10:02
623

Заходи, вжиті урядом України у зв’язку з пандемією, позначилися на дотриманні прав людини по всій країні, але в першу чергу на жителях тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму.

Про це йдеться у звіті Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні за період з 1 серпня по 31 жовтня 2020 року, передає «УНН».

«Труднощі, з якими стикається постраждале від конфлікту населення на сході України, посилилися через COVID-19, зокрема — через обмеження свободи пересування в зоні конфлікту і через лінію розмежування», — йдеться в звіті.

В ООН нагадали, що в рамках заходів по боротьбі з пандемією в період з 8 по 28 серпня уряд України закривав всі три КПВВ на адмінмежі з окупованим Кримом. Виняток було зроблено лише для тих, хто в’їжджав на територію півострова або на материкову частину України з відповідною пропискою. Аналогічні заходи прийняла й влада РФ: особам без російського громадянства було заборонено в’їжджати на півострів, а громадянам України, які мають російське громадянство, заборонили виїжджати з Криму на материкову частину України.

Як повідомляв ATR.ua, згідно з рішенням Кабінету міністрів України, починаючи з 00:00 29 серпня припинило дію Розпорядження №979 «Про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і м. Севастополя та виїзду з неї, спрямоване на запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 8 серпня 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ