Вступити до родини ATR

Україна запросила Швейцарію приєднатися до Кримської платформи

8 грудня 2020, 18:40
672

8 грудня перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар провела відеозустріч з державною секретаркою Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії Кристиною Марти, під час якої запросила Швейцарію приєднатися до Кримської платформи.

Про це повідомляє пресслужба МЗС України.

«Еміне Джапарова поінформувала Кристину Марти про порушення прав людини та мілітаризацію Криму Російською Федерацією, ознайомила її з пріоритетними цілями ініціативи Кримська платформа і запросила Швейцарію долучитися до її роботи. Перша заступниця міністра подякувала співрозмовниці за незмінну та принципову підтримку Швейцарією України у рамках міжнародних організацій», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що державний секретар ФДЗС Швейцарії підтвердила, що її країна ніколи не визнає окупацію Криму. Вона також висловила занепокоєння порушеннями прав людини на півострові.

Окрім того, швейцарський дипломат погодилася з важливістю посилення уваги міжнародної спільноти до питання деокупації Криму і запевнила, що Конфедерація детально розгляне українську ініціативу.

Нагадаємо, 21 липня президент України Володимир Зеленський зустрівся у Києві з президентом Швейцарської Конфедерації Симонеттою Соммаругою. У рамках зустрічі президенти підписали низку українсько-швейцарських двосторонніх документів. Зокрема, йдеться про Меморандум про партнерство між Україною та Швейцарською Конфедерацією стосовно виконання Швейцарської програми співробітництва на 2020–2023 роки в Україні. Упродовж чотирьох років очікується реалізація проєктів в Україні на суму 108,2 млн шв. фр. За обсягами наданої допомоги Швейцарія входить до 10-и лідерів серед усіх донорів України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ