Вступити до родини ATR

Добуті під тортурами визнання політв’язня стали доказом провини кількох фігурантів другої сімферопольської«справи про тероризм»

13 грудня 2020, 16:16
1211

Свідчення політв'язня РаїмаАйвазова, отримані силовиками шляхом застосування щодо нього незаконних дій, зокрема, катувань, використали за основу доказової бази кримінальної «справи»щодо мінімум п'яти фігурантів другої сімферопольської групи «справи про тероризм».

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це йдеться у матеріалах обвинувального висновку, який нещодавно отримали адвокати, повідомила 13 грудня на онлайн зустрічі ГО «Кримська солідарність» захисниця Айвазова Марія Ейдман.

«Я тільки отримала обвинувальний висновок. До кінця ще не прочитала — це близько 1200 сторінок. Щодо п’яти з 29 чоловік у другій сімферопольській «справі» усі докази будуються на основі визнання, отриманого внаслідок катувань Раїма Айвазова», — сказала адвокат.

Окрім того, адвокат зазначила «феноменальну пам'ять» секретних свідків, чиї показання також стали «доказом провини».

Нагадаємо, внаслідок облави ФСБ на кримських татар у Криму 27 березня були затримані 20 осіб за підозрою у «причетності до терористичної організації». 28 березня стало відомо про затримання в Ростові-на-Дону ще трьох кримських татар, в чиїх будинках на півострові окупанти напередодні провели обшуки. Пізніше «Київський райсуд» Сімферополя заарештував усіх 23 кримських татар. Багатьох політв'язнів етапували в РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ