Вступити до родини ATR

В ОГХК спростували інформацію щодо постачання ільменіту з порту Чорноморськ до окупованого Криму

15 грудня 2020, 20:07
790

В Об'єднаній гірничо-хімічній компанії заявили, що інформація була сфабрикована проти чинного керівництва підприємства з метою зірвати підготовку до приватизації.

ФОТО: armyansk.info

ФОТО: armyansk.info

Відповідну заяву було опубліковано на офіційному сайті ОГХК.

«Будучи відповідальним українським підприємством, ОГХК вимагає від усіх клієнтів дотримуватися обов’язкової умови — заборони проведення будь-яких торгово-економічних операцій на санкційних територіях, в тому числі на тимчасово окупованій  території АРК. У разі виявлення невідповідності заявленим умовам до підписання контракту або встановлення достовірних фактів про порушення такої умови під час виконання контракту зобов’язання сторін підлягають достроковому припиненню», — йдеться у заяві.

Окрім того, у заяві компанії уточнюється, що відповідно до вказаних умов кінцевою точкою, у якій АТ «ОГХК» постачає продукцію, є певна залізнична станція на території України. Наступний логістичний ланцюжок переміщення продукції відбувається під безпосереднім контролем та під відповідальністю іноземної компанії-покупця.

«Усі контракти ОГХК обов’язково містять незаперечну умову, яка однозначно забороняє наступний перепродаж придбаної у нас продукції компаніям, що знаходяться під санкціями. Більше того, підприємство ставить умову для контрагентів додавати аналогічний пункт до подальших договорів зі своїми клієнтами. Служба економічної безпеки перевіряє ділову історію та можливі ризики при постачанні щодо всіх потенційних контрагентів», — зауважує т.в.о. голови правління АТ «ОГХК» Артур Сомов.

Як повідомляв ATR.ua, у суботу 12 грудня, порт Чорноморськ покинув рудовоз BOGDAN, завантажений 11,5 тисячами тонн ільменіту. Таким чином, поставки української сировини для виробництва титану в окупований Крим поновилися.

За даними ЗМІ, з серпня цього року завод Фірташа отримав приблизно 35 тисяч тонн українського ільменіту.

Окрім того, стало відомо, що ще 10 грудня в одеському порті відшвартувався рудовоз «Діброва» під прапором Маршаллових островів. Судно прибуло до Одеси з Новоросійська і стоїть з навантаженням 15 тисяч тонн ільменітової руди. Порт призначення поки не відомий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ