Вступити до родини ATR

Флешмоб на підтримку незаконно засуджених РФ кримськотатарських політв'язнів об'єднав понад 1000 осіб

11 січня 2021, 14:16
961

Активісти організували онлайн-флешмоб на підтримку незаконно засуджених РФ за сфабрикованою «справою про тероризм» кримських татар, жителів Білогірського району окупованого півострова.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це у коментарі для сайту телеканалу ATR повідомили активісти ГО «Кримська солідарність»

За їхньою інформацією, участь взяли вже 1215 осіб. Окрім того, співвітчизники кримськотатарських політв'язнів провели 85 молебенів-дуа. Активісти також повідомляють, що понад 100 осіб приєдналися до акції «Стань їхнім голосом» та надіслали відеозвернення на підтримку незаконно засуджених політв'язнів Кремля.

Нагадаємо, 10 червня 2019 року біля в’їзду на «Керченський міст» окупанти зупинили автомобіль з родичами кримськотатарських політв’язнів, які прямували у Ростов-на-Дону на суди. Тоді «правоохоронці» затримали Енвера Омерова. Пізніше стало відомо, що у цей час обшуки проводилися ще у кількох будинках кримських татар в окупованому Криму. У той день окупанти також затримали Айдера Джаппарова та сина Енвера Омерова — Ризу Омерова. Кримських татар звинуватили у причетності до «терористичної» організації. Згодом усіх незаконно етапували до РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ