Вступити до родини ATR

Сім років тому тисячі активістів Євромайдану колоною вийшли до стін ВР проти затвердження диктаторських повноважень Януковича: ZAMAN

19 лютого 2021, 07:13
732

Мирна хода, яка вилилася в криваву бійню. Сім років тому тисячі активістів Євромайдану колоною пішли до стін Верховної Ради, вимагаючи скорочення диктаторських повноважень тодішнього президента Віктора Януковича. Але протестувальникам не дали й наблизитися до будівлі Парламенту.

Беркут та тітушки перекривали дороги урядового кварталу. Міліціянти відкрили вогонь з помпових рушниць та закидували людей гранатами. Щоб евакуювати поранених, було укладено перемир’я. Але Беркут і найманці вишукували протестувальників у провулках і нападали.

Не забарилася з реакцією і тодішня влада. У Києві ввели режим антитерористичної операції, вперше в історії заблокували метро, знеструмили середмістя та перекрили усі дороги. Усе для того, аби Майдан не отримав підкріплення.

Тоді ж силовики пішли в наступ, намагаючись відтіснити протестувальників. Вони ж і підпалили будинок профспілок, щоб викурити звідти людей.

Вмотивовані на вбивство силовики та тітушки в незліченній кількості атакують, на людей суне бронетехніка з відкритими кулеметами. У відповідь летять коктейлі Молотова та все, що трапиться під руку.

Тоді, 18 лютого, загинули 80 людей, ще більше шестисот були поранені. Шоковані спротивом приречених на смерть протестувальників силовики почали відступати. А у наступні дні вже били снайпери.

Більше — у сюжеті випуску новин ZAMAN інформаційної служби телеканалу ATR.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ