Вступити до родини ATR

РФ продовжує нарощувати військову присутність в окупованому Криму: ZAMAN

20 квітня 2021, 09:56
699

Окупанти побудували військову базу за 30 кілометрів від селища Давут-Елі (Марфівка) Ленінського району Криму. Про це свідчать супутникові знімки окупованого півострова, які отримало німецьке видання Spiegel.

Згідно зі світлинами, військова база була побудована у період з 15 березня по 2 квітня. Окрім житлових приміщень, на території розташовані понад тисяча одиниць військової техніки, а на додаток до основного табору на заході побудований ще один меншого розміру.

Журналісти розслідувальної групи Conflict Intelligence Team припустили, що, найімовірніше, там знаходяться перекинуті з Північного Кавказу частини 58-ї армії ЗС Росії. Однак на знімках табору не видно важкої техніки, зокрема, танків і самохідних артилерійських установок «Мста-С», які перекидалися на окупований півострів у складі частини 58-ї армії.

Через це розслідувачі припускають, що це не єдиний табір частин, перекинутих з Північного Кавказу. Вони зазначають, що досі немає жодної офіційної інформації з приводу присутності в окупованому Криму 76-ї десантно-штурмової дивізії з Пскова, та один з ешелонів був помічений поблизу адмінкордону з Херсонською областю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ